Overzicht video's met geïmproviseerde pianomuziek van Film en Muziek Studio Wim Gijsendorffer


BIJBELSE FILMS/DOCUMENTAIRES

Video 1 Prachtige natuurbeelden begeleid door improvisatie op bekende geestelijke liederen op digitale piano.

Programma kan naar eigen willekeur worden ingedeeld betreffende tijdsduur en onderbrekingen.

De liederen kunnen eventueel ook worden meegezongen door de aanwezigen.

Ook kunnen liederen van te voren worden opgegeven om op te improviseren en eventueel te zingen.

Video 2 Wandel video rond het meer van Galilea. Geen gesproken tekst.

Muzikale omlijsting met improvisatie op Joods Messiaanse liederen op digitale piano.

Video 3 Wandel video door de Oude Stad Jeruzalem. Geeen geproken tekst.

Muzikale omlijsting door improvisatie op Joods Messiaanse liederen en liederen speciaal over Jeruzalem op digitale piano.

Video 4 JEZUS

Na de dood van Jozef, trekt Jezus zich terug in de woestijn. Daar probeert de duivel hem te verleiden met macht en rijkdom. Jezus weerstaat deze verleiding en begrijpt nu wat zijn taak in deze wereld is. Hij helpt de armen, geneest de zieken, en verricht wonderen. Zijn schare volgelingen grooit hierdoor gestaag. Wanneer Lazarus door Jezus weer tot leven wordt gewekt, kent zijn populariteit geen grenzen en wordt hij door zijn volgelingen gezien als de Verlosser. Hij wordt hierdoor als een regelrechte bedreiging beschouwd voor de godsdienstige autoriteit van Kafajas en uiteindelijk ter dood veroordeeld. Jezus weet dat zijn dood onvermijdelijk is en hij neemt bij het laatste avondmaal afscheid van zijn trouwe apostelen. Na het verraad door Judas wordt hij gevangen genomen, gekruisigd en in een grot begraven. Drie dagen later blijkt de grot leeg en verschijnt Jezus aan zijn apostelen.

Video 5 ESTHER 

Xerses, koning der Perzen, organiseert een banket voor zijn mensen om zijn rijkdom te tonen. Als hij zijn vrouw Vashti beveelt haar schoonheid te tonen weigert ze. De koning verbant haar en geeft opdracht de mooiste jonge maagden van het land bij hem te brengen. 

Esther, de geadopteerde dochter van Mordechai, is een van de uitgekozen vrouwen. Zij verleidt de koning met haar schoonheid en charme en wordt koningin. De koning weet niet dat ze van Joodse afkomst is.

Als er een nieuwe wet wordt uitgevaardigd tegen de Joden, die hun vervolging en executie inhoudt, komt Esther in opstand. Ze bekent dat ze zelf Joods is en vraagt hem haar volk te sparen. Door haar moedig optreden redt zij zo het leven van vele onschuldige mensen en maakt de weg vrij voor hun terugkeer naar Jeruzalem.

Duur van deze Nederlands ondertitelde film is ongeveer 86 minuten.

Video 6 APOCALIPS Tijdens het bewind van de Romeinse keizer Dominitianus (90 jaar na Christus) laait de haatcampagne tegen Christenen op. De Apostel Johannes wordt op het eiland Patmos vastgehouden. Daar trekt hij zich het lot aan van de vervolgde christenen. De visioenen die Johannes op Patmos krijgt, schrijft hij op. Hij ontmoet Irene, een jonge vrouw, die de christelijke gemeenten wil bemoedigen door de openbaringen van de oude Johannes te verspreiden.

Johannes en zijn volgelingen worden, na diverse ontsnappingspogingen, ter dood veroordeeld, maar op het nippertje gered door het plotselinge overlijden van de keizer. Zijn opvolger verleent de Christenen amnestie en daarmee komt een einde aan hun meedogenloze vervolging.

Deze Nederlands ondertitelde film duurt ongeveer 90 minuten, eventueel met een pauze na 45 minuten.

 


Video 7 MOZES

Het verhaal van Mozes is tot leven gebracht door de meester van de Bijbelse sagen, Vincenzo Labella. Burt Lancaster leidt in een fantastische rol, zijn mensen van slavernij naar het Beloofde Land. Deze megaproductie geeft op treffende wijze de turbulente geschiedenis van Mozes weer, van zijn geboorte, zijn jeugd aan het Egyptische hof en zijn tocht door de woestijn tot aan zijn voorspelling van de Tien Plagen, het ontvangen van de Tien Geboden en de Exodus uit Egypte.

Deze Nederlands ondertitelde video duurt ogeveer 140 minuten of 2 x 70 minuten.

Video 8 THE NATIVITY STORY

Het is waarschijnlijk het meest vertelde verhaal aller tijden: het verhaal van de geboorte van Jezus.

The Nativity Story neemt je mee in het leven van Jozef en Maria. Maria is een meisje van eenvoudige komaf. Haar vader en haar moeder huwen haar uit aan de oudere timmerman Jozef. Voordat ze trouwen wordt Maria zwanger. Ze beweert dat ze niet ontrouw is geweest, maar door een wonder zwanger is geworden. Maar hoe geloofwaardig is dat eigenlijk? Het vertrouwen van Jozef in zijn verloofde wordt zwaar op de proef gesteld. Hij staat voor een moeilijke keuze: zal hij de verloving verbreken of moet hij Maria geloven?

The Nativity Story vertelt ook de geboorte. Door omstandigheden moest Maria in een stal bevallen. Zijn ouders noemden hem Jezus. Ze legden Hem niet in een wieg, maar in een voederbak. Het maakt allemaal een armoedige indruk. En dat terwijl het kind van hoge afkomst is. Hij is de omkeer in de geschiedenis! En dat maakt dat zijn geboorte goed nieuws is voor alle mensen.

Duur van deze nederlands ondertitelde film is 97 minuten of 2 x 45 minuten.

Video 9 THE STORY OF RUTH

I  n deze magnifieke versie van het epos uit het Oude Testament vertolkt Elana Eden de rol van de mooie Ruth, die als jong meisje wordt verkocht aan de aanbidders van de afgod Chemosh. Als jonge vrouw trekt zij zich echter het lot van de Joodse slaaf Mahlon aan. Ze keert haar afgod de rug toe, bevrijdt Mahlon en raakt bevriend met zijn moeder, Naomi.

Een tragische gebeurtenis dwingt de vrouwen de zware tocht naar Jeruzalem te maken. Daar ontmoet Ruth Boaz en wordt verliefd op hem. Zij is echter aan een ander beloofd. Ruth moet uit haar moed, haar vindingrijkheid en haar nieuwe geloof putten om de rust te vinden waarnaar zij al zo lang zij zich kan herinneren op zoek is. The Story of Ruth is zowel hartverscheurend als meeslepend - een boeiende film die u niet snel zult vergeten. Duur van deze Nederlands ondertitelde film is ongeveer 127 minuten eventueel met een pauze.

Video 10 THE HOLY FAMILY

A LOVE THAT DEFIED CONVENTIONS AND EMBRACED A DIVINE MYSTERY

Wie waren Jozef en Maria? Over het leven van Jezus zijn al vele halen verteld, maar zijn ouders zijn altijd onderbelicht gebleven.

In deze meeslepende film zien we Jozef en Maria als mensen van vlees en bloed, die elkaar vinden en daarna samen een beproeving doorstaan.

Zodra Maria op mysterieuze wijze in verwachting raakt, worden hun liefde, vertrouwen en geloof immers danig op de proef gesteld...

Deze uitmuntende miniserie, opgenomen in het adembenemende landschap van Jordanie, werd geschreven door Massimo de Rita en geregisseerd door Raffaele Mertes, die sinds 1999 furore maakt met miniseries en tv-films over Bijbelse personages.

Duur van deze film is ongeveer ongeveer 202 minuten eventueel onderbroken door een pauze.

Video 11 HET DAGBOEK VAN ANNE FRANK 

Het verhaal van Anne Frank is al vele malen verteld, natuurlijk in de eerste plaats door haarzelf in haar wereldberoemde dagboek. 

Deze verfilming toont een ongekend intiem beeld van het Joodse meisje en de dingen die haar bezig hielden. 

We volgen de gebeurtenissen die ertoe leiden dat zij en haar familie hun toevlucht nemen in het Achterhuis. We zien hoe Anne haar gedachten en gevoelens deelt met haar denkbeeldige 'Dagboek vriendin' Kitty, en hoe ze verliefd wordt op haar 15-jarige mede-onderduiker Peter. 

En bij dat alles zijn we ons bijna voelbaar bewust van de constante Nazi dreiging..

Duur van deze Nederlands ondertitelde film is ongeveer 120 minuten of 2 x 60 minuten.

 


Video 12 SIMSON EN DELILA

Een vreemdeling voorspelt al voor Simsons geboorte dat deze onoverwinnelijke kracht zal bezitten. Maar hij mag zijn haar nooit afknippen, omdat zijn gave dan verloren zal gaan.

Een engel kondigt de geboorte van Simson bij zijn moeder aan. God heeft een bedoeling met deze jongen: Simson zal met zijn kracht een begin maken zijn volk te bevrijden van de Filistijnse overheersers.

Hij groeit op tot een aantrekkelijke en aardige jongeman, maar leidt een leeg leven. Hij weet waartoe hij is voorbestemd, maar wacht op een teken. Naomi, een jonge vrouw wier hele familie door de Filistijnen is uitgemoord, besluit Simson uit te lokken tot een confrontatie. Dat lukt. Het verhaal van Simsons optreden verspreidt zich snel en komt ook Delila, het verleidelijke nichtje van een Filistijnse vorst, ter ore….

 

Video 13

Deze film van Emmy Award winnende filmmaker Michael King, onthult de grotendeels onbekende verhalen van 13 heldhaftige en moedige diplomaten die ten koste van zichzelf, tienduizenden Joden hebben geholpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film volgt Stephanie Nyombayire, een jonge Rwandese anti-genocide activist die 100 leden van haar familie in de Rwandese genocide van de jaren ‘90 heeft verloren en Sir Martin Gilbert, de beroemde 20e eeuw en Holocaust historicus. Ze doorkruisen 15 landen en drie continenten om overlevenden en nakomelingen van de diplomaten te interviewen. Hoe je de cyclus van genocide en andere misdaden tegen de mensheid kunt breken is een enorm complex probleem op alle niveaus. The Rescuers zoekt de dialoog op met de huidige regeringsleiders en hun diplomatieke vertegenwoordigers over de hele wereld. Het daagt hen uit, en ieder van ons, om onze morele autoriteit en macht te gebruiken om levens re redden die in gevaar zijn over de hele wereld.

Deze Nederlands ondertitelde documentaire duurt ongeveer 90 minuten. De muziek bij deze documentaire wordt live geimproviseerd door Wim Gijsendorffer op digitale piano en met behulp van een digitale sound module.

  


Video 14 The Bible, De Bijbel

In deze film, die de eerste 22 hoodfstukken van Genesis vertoont, zijn de fantastische overleveringen uit het Oude Testament met een verbazingwekkende sfeer en kracht vertaald naar het witte doek.

Dit is het spectaculaire verhaal over wat de mens creeerde, zijn overgang, zijn overleven en zijn onverzettelijk vertrouwen in de toekomst. De vertolkingen van George C. Scott als Abraham, Ava Gardner als Sarah en Peter O’Toole als de voortdurende aanwezige Engel, vullen het epish gehalte van de productie perfect aan. De legendarische John Huston regisseerde de film en levert eveneens een indrukwekkende bijdrage met zijn vertolking van Noach. Noch immer houdt The Bible stand als een monumentale filmprestatie, vanaf het indrukwekkende begin, midden in de kosmische chaos, tot haar aanhoudende boodschap van hoop en verlossing.

Duur van deze Nederlands ondertitelde film is ongeveer 168 minuten.

De muziek wordt live geimproviseerd door pianist Wim Gijsendorffer op digitale piano met behulp van een sound module.

Video 15 Holy Land Journey

Deze spectaculaire 2 uur durende film maakt een tocht door het Holy Land zeer levendig. Holy Land Journey gaat terug in de tijd van Genesis naar de tijd van Jezus en naar vandaag. Alle belangrijke plaatsen en gebeurtenissen in de Bijbel worden in beeld gebracht.

Duur van deze film ongeveer 2 uur.

De muziek wordt live geimproviseerd door pianist Wim Gijsendorffer op digitale piano met behulp van een sound module.

NATUURFILMS EN DOCUMENTAIRES

 Video 16 AFRIKA

Wie op zoek wil naaar het ware wildleven, denkt al snel aan Afrika. Geen ander gebied op aarde kent zoveel ongerepte natuur en zo’n grote verscheidenheid aan wilde dieren op het land en in het water. De leeuw geldt hier als koning over een onmetelijk groot dierenrijk. Grote delen van Afrika kennen perioden van droogte en regen. Dat is te zien aan de verschillen in de natuur, waar woeste jungles, kurkdroge woestijnen, verraderlijke bergen en machtige rivieren hun ongenaakbare kracht tonen. Dieren en planten zijn volstrekt zeldzaam. In deze fascinerende documentaire zie je dit allemaal tot in de allermooiste details.

Deze Nederlands ondertitelde documentaire duurt onveer 240 minuten. De documentaire is opgeslitst in vier delen: Okanvaga Delta Botswana – Water in de Woestijn; Namibie – Het Zand der Tijden; Ngorongoro – Vulkaan krater – Geboren uit vuur; De Zambezi – Rivier vol leven

Video 17 DEEP BLUE

Duik in een onbekende wereld.

Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem.

Deep Blue is een verbazingwekkende en goed gevulde reis naar de wereld van de zee. Ongekende diersoorten die leven op dieptes waar de mens nooit eerder kwam, de geboorte van krabben, het gevecht van de sardienen tegen roofdieren uit het water en de lucht, de wat onhandige pinguins, de wrede spelletjes van orka's, om nog maar het ballet van de dolfijnen of de majestueuze bewegingen van de met uitsterven bedreigde walvissen niet te vergeten...

Meer dan 200 bestemmingen, 40 partnerlanden, 7000 uur rushes, extreme filmomstandigheden tot - 4500 meter, technische innovaties om in alle situaties te kunnen filmen...

U gaat op ontdekking naar een onbekende planeet: de zee.

Duur van deze Nederlands ondertitelde documentaire is ongeveer 92 minuten.

 

Video 18 THE TRAVELING BIRDS

Gedurende het hele jaar trekken overal ter wereld miljoenen vogels door het luchtruim. Het zijn allerlei verschillende soorten, van reusachtige albatrossen, van ganzen tot pelikanen en van ooievaars tot kleine zangvogels.

Ze volgen oude, vaste routes, steken oceanen, woestijnen en bergen over en voltooien onvoorstelbare zwerftochten.

Deze reizen markeren al sinds mensenheugenis de opeenvolging van seizoenen. Ze geven ritme aan de voortschrijdende tijd en zelfs aan het leven van de mens zelf, beneden op de grond.

Het herontdekken van onze eigen wereld vanuit het hoge perspectief van vogels, het beter leren kennen en begrijpen van de wetten en regels die ten grondslag liggen aan de duizelingwekkende trektochten van de vliegende wezens: dat is de eeuwenoude droom die de door Jacques Perrin verzamelde groep cineasten en ornithologen wilde realiseren. 

Jaren van voorbereiding en geduld, het gebruik van de modernste technologie, veel wilskracht en bovenal een jeugdige geest waren nodig voor deze unieke zoektocht naar het 'trekkersvolk'.

Deze Nederlands ondertitelde documentaire duur ongeveer 94 minuten. De muziek bij deze documentaire wordt live geimproviseerd door Wim Gijsendorffer op digitale piano en met behulp van een digitale sound module.

Deze documentaire is zeer geschikt voor zorginstellingen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, verenigingen, stichtingen en natuur clubs en natuur liefhebbers.

 


Video 19 THE WHITE PLANET

De Noordpool is een uniek gebied, gevormd door ijs en wind. Een uitgestrekte, bevroren oceaan op het dak van de wereld, ogeven door dorre streken... Een wereld van ijs, gigantische verlaten vlaktes, bergen en gletsjers.

Dit is een andere wereld, bewoond door een unieke fauna die zich aan extreme omstandigheden wist aan te passen: muskusossen, kariboes, ijsberen, Groenlandse walvissen en narwallen leveren hier een genadeloze strijd om te overleven.

Van hartje winter tot de triomfantelijke terugkeer van de zon, is dit een woeste opera in een immense en ongerepte natuur waar geen plaats is voor de mens...

Stap binnen in het mysterieuze koninkrijk van het ijs!

Deze Nederlands ondertitelde documentaire duurt ongeveer 78 minuten. De muziek bij deze documentaire wordt live geimproviseerd door Wim Gijsendorffer op digitale piano.

Zeer geschikt voor zorginstellingen, verpleeghuizen, verenigingen en natuurliefhebbers.

 


Video 20 Frozen Kingdom, life at minus 40 degrees.

Op de koudste plekken van deze aarde vind je de meest fascinerende wildernissen. Van de Noordpool via Alaska naar Patagonie en vervolgens naar de Zuidpool. Je kijkt je ogen uit. De landschappen in deze documentaire zijn stuk voor stuk uniek. De documentairemakers hebben ijsbergen beklommen, zijn afgedaald in enorme gletsjers en waar mogelijk hebben ze in een kajak door wild water geraasd. Onderweg hebben ze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving gefilmd: ijsberen, orka's, walrussen, poolvossen en nog veel meer. Alles dat leeft tussen ijs en sneeuw passeert de revue tot in detail. Nog nooit eerder is het immens bevroren koninkrijk zo uitvoerig in beeld gebracht.

Duur van deze nederlands ondertitelde documentaire is ongeveer 160 minuten. De begeleidende muziek wordt live geimproviseerd op digitale piano door Wim Gijsendorffer.

Doelgroepen: verzorgings instellingen, verenigingen, stichtingen en natuurliefhebbers. 

 


Video 21 Earth, de reis van je leven.

Erath, de reis van je leven is het meest unieke en adembenemende portret van onze planeet, van de hand van veelgeprezen documentairemakers Alastair Fothergill en Mark Linfield. De makers van Deep Blue zijn erin geslaagd een documentaire af te leveren die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien.

Door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, worden we geconfronteerd met de harde realiteit van het leven op onze planeet.

Dit adembenemende verhaal is gefilmd met High-Definition camera's om tezamen een onvergetelijke reis te maken langs de verschillende seizoenen en het dagelijks gevecht om te overleven op wat over is van onze prachtige planeet. Van nog nooit in beeld gebrachte overdonderende landschappen tot het kleinste detail in het leven van de meest geliefde, wildste en meest bijzondere wezens in onze wereld.

De duur van deze Nederlands ondertitelde film is ongeveer 95 minuten.

 


Video 22 Earthflight

Bereid u voor op een unieke en adembenemende reis over oceanen en continenten. Vlieg mee met bijzondere vogels en bekijk de wereld door hun ogen.

In Noord-Amerika reizen we op de vleugels van sneeuwganzen van New Mexico naar Noord-Amerika. Onderweg razen we over de Grand Canyon en zien we kuddes bizons worden opgejaagd door wolven. In Noord-Amerika maken we eveneens de reis van de indrukwekkende Amerikaanse zeearend mee. Condors en papegaaien zijn onze gidsen door het Andesgebergte en in de regenwouden van Zuid-Amerika.

Im Eropa zien we van dichtbij hoe kraanvogels galloperende paarden in de Camargue proberen te ontwijken en hoe brandganzen verdwaald raken boven Londen.

Andere afleveringen brengen ons naar de overweldigende landschappen van Afrika, Azie en Australie waar we meevliegen met exotische vogels.

Voor liefhebbers van baanbrekende natuurdocumentaires zoals Planet Earth en Frozen Planet is Earthflight een absolute must! Met geavanceerde technieken laat deze BBC-serie de kijker werkelijk beleven hoe talloze vogels de wereld zien. De droom om te vliegen als een vogel is niets vergeleken bij de adembenemende werkelijkheid!

Duur van deze documentaire ongeveer 312 minuten, verdeeld over vijf delen van ongeveer 60 minuten. Noord-Amerika; Afrika; Europa; Zuid-Amerika; Azie en Australie.

 


Video 23 Emperors of Antarctica

Antarctica (De Zuidpool) is het laatste 'ongerepte' continent op aarde. Het staat ook bekend als het witte of zevende continent. Bijna al het land gaat permanent schuil onder een dik pak sneeuw en ijs. Er is een diersoort die zich perfect heeft aangepast aan deze extreme omstandigheden: de keizerpinguin.

Zodra op Antarctica de dagen korter worden, verlaten de keizerpinguins hun voedselrijke wateren en begeven ze zich in een onafzienbare lange rij naar die ene plek in het binnenland waar ze sinds duizenden jaren gaan paren en eieren leggen.

Geen storm, ijzige kou of andere tegenslagen kan de pinguin afhouden van zijn uiteindelijke doel: het vinden van een partner voor het leven en voortbrengen van een nageslacht.

Deze documentaire volgt de pinguin bevolking in deze lange bijzondere reis.

Duur van deze Nederlands ondertitelde documentaire ongeveer 110 minuten eventueel 2 x 55 minuten.

 

Video 24 DE NEUSAAP en DE OERANG OETAN

I  n deze documentaire maken we kennis met de neusaap, een van de meest ongewone dieren op aarde. Het is ook een van de meest interessante apen. Door zijn schuwe aard en zijn specifieke leefomgeving is hij met uitroeiing bedreigd. We gaan op zoek naar de reden waarom de neusaap de laatste jaren sterk in aantal afneemt.

In Sumatra maken we kennis met de Oerang Oetan. De Oerang Oetan is een van de meest intelligente apen. Alleen door zijn geheugen en volharding is hij in staat om het schaarse voedsel te vinden in de reusachtige tropische wouden. We bezoeken hem op de plaats waar hij zich het beste thuis voelt: 20 meter boven de grond.

Duur van deze documentaire is ongeveer 60 minuten.

 

Video 25 DE GEHEIMEN VAN DE NATUUR

In veel fantasiefilms spelen dieren een wonderlijke rol. Een nadere blik op de echte rariteiten in de natuur leert ons dat de werkelijkheid soms nog ongelofelijker is dan fictie.

In deze documentaire worden bizarre geheimen onthuld over dieren en hun gedrag. Waarom eten sommige dieren bijvoorbeeld hun broers en zussen op?

En hoe is een inktvis in staat andere soorten te imiteren?

Zie hoe insecten en krabben met vele miljoenen tegelijk op de bewoonde wereld afgaan en zo de mens op stang jagen!

U krijgt een intieme kijk op onvoorstelbare vriendschappen van de ijsbeer en leert alles over een glibberig wezen dat vaak wordt aangezien voor slijk. De natuur herbergt geweldige gerheimen en de onthulling daarvan oogt wonderschoon.

Duur van deze Nederlands ondertitelde documentaire is ongeveer 180 minuten verdeeld over 3 dvd's van elk 60 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;