Roen


Roen, afgekort van Jeroen, is een Nederlandstalige Gospel-Reggae artiest, hij maakt zowel bekende als originele christelijke liederen in reggae stijl, met als doel om de verlorenen in ons land te bereiken met de Hoop en Liefde van Jezus Christus. Mensen die de muziek van Roen horen moeten vaak denken aan de muziek van Doe Maar, maar dan christelijk.
De Gospel-Reggae scene is in Nederland nog niet heel bekend en komt dan ook weinig voor in Nederlandstalige muziek. Hier brengt Roen verandering in, geinspireerd door bekende artiesten als George Nooks en Christafari, brengt Roen het gospel-reggae genre naar het Nederlandse publiek.   
Er bestaat een groot aantal reggae liefhebbers in Nederland, maar gospel-reggae moet men niet verwarren met de rastafari cultuur, die ook de bijbel gebruiken maar op sommige punten van de christelijke-leer afwijken, dat is het verschil tussen de algemene reggae muziek en wat de gospel-reggae artiesten doen.   De gospel-reggae scene staat voor de ware christelijke principes als nuchter en waakzaam leven en het streven van een heilige levenswandel, Roen staat hier ook met zijn muziek achter door de luisteraar te bemoedigen om de zondige wereld-gewoontes na te laten, Roen zelf is op zijn 23e (in 2010) bekeerd tot christen toen Jezus hem uit een leven van verslaving en dakloosheid heeft bevrijd. Daarom getuigd hij nu zelf dat niets in de wereld hetzelfde geluk kan brengen als dat Jezus Christus ons kan geven, geen drugs of seks of macht kan de leegte in ons binnenste opvullen, dit kan alleen de Liefde van God, dit hoor je dan ook terug in de boodschap van de muziek van Roen.

De doelgroep van Roen's muziek is dan ook met name de hedendaagse coffeeshop-cultuur, waar veel reggae muziek wordt gedraaid, maar hieronder valt ook een groot deel van de jongeren en on-gelovigen die nog bereikt moeten worden met het evangelie. 
Naast Nederlandstalige gospel-reggae maakt Roen Engelstalige muziek en produceert hij ook in andere genres zoals Drum&Bass, Chillstep en Hiphop, waarbij de laaste hij ook samenwerkt met andere christelijke artiesten. 
Roen kan solo optreden of met een band. Ook het leiden van aanbidding in bijeenkomsten met gitaar of piano met algemeen bekende kerkliederen zijn mogelijk. 
Daarnaast kan Roen ook spreken over bepaalde onderwerpen zoals verslaving, het samen leven met de Heilige Geest, de Liefde van God, onderwerpen als omgaan met emoties (boosheid en depressie), en zijn getuigenis geven.
Buiten het artiestenleven om heeft Jeroen Verbaarschot ervaring in jongerenwerk en afgelopen jaren (2019-2021) heeft hij gewerkt als leidingevende in de rehabillitatie van een kerk waardoor hij ervaring heeft met het werken en discipelen van mensen met allerlei soorten problematiek.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;