Lukas Chanan Jansen


Graag zou ik eens wat ervaring willen opdoen als gastspreker, daar zal ik ook niets voor vragen. Maar goed, misschien eerst maar even beginnen met wat feitjes? 1. Ik ben een afgestudeerd theoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ik heb gestudeerd aan het Hervormd, Baptisten en Oosters-Orthodox seminarium. 2. Momenteel ben ik een eerstegraad Godsdienst leraar voor middelbaar onderwijs. 3. Ik heb jaren gewerkt met vrijwilligers werk in andere landen die telkens weer zich te midden van oorlog bevinden, zoals Armenië en Rusland. 

Ik denk dat dit, in het kort, drie goede redenen zijn waarom ik denk een verhaal heb te vertellen heb. Ik hoop daar koppeling in te vinden met Gods Woord om een licht te zijn.
Graag zou ik de zou de kans willen ontvangen om dat met een kerk gemeenschap te delen, omdat ik niet denk dat iemand in zijn eentje gelovig kan zijn.
Wellicht lukt het mij om voor u een nieuw licht te werpen op wat het kan betekenen om kerk te zijn. Ik wil graag mensen op weg helpen met basis vragen die nog best moeilijk kunnen zijn. Wat is bijvoorbeeld precies de relevantie van de kruisiging van Jezus Christus twee duizend jaar geleden voor ons vandaag. Maar ook dieper op de stof in te gaan zoals, wat de relevantie van een drie-eenheid in vredesnaam voor het geloof, of wat wij kunnen leren van kerkvaders, of hoe de barmhartige Samaritaan niet slechts een moreel verhaal is maar meer. Ik zou graag willen spreken over hoe het boek van Openbaring van Johannes wellicht niet een boek is over toekomst voorspellingen, maar dienen te leren hoe we oude teksten anders kunnen leren begrijpen.

Ik denk dat iets weet te delen, van wetenschappelijk niveau dat vernieuwend is... Hetzij vanuit de Bijbel, over de theologie, of een ander moeilijk te verkopen thema zoals de koppeling te vinden met het omgaan met leven en dood. Wellicht kan ik iets zeggen over andere culturen zoals Rusland of Armenië en dit koppelen aan het Woord. Ik zal graag iets willen delen en ten diensten staan van uw kerk.

Ik hoop dat dit afdoende is om de interesse te wekken. Ik hoop dat het niet te hoog van de toren blaast, maar vooral dienstbaar mag maken om samen iets te mogen leren. Ik sta daar voor klaar en hou mij graag aanbevolen voor alles waar inhoud aan gegeven kan worden. 

Met Vriendelijke Groet, 
Lukas Chanan Jansen


Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;