David Uijl

Evangeliseren is niet leuk. Of je getuigt aan een vriend(in), discussieert met een familielid of met je kerk gaat flyeren op straat... evangeliseren is niet leuk. Doe je het niet, dan word je achtervolgd door schuldgevoel.

David Uijl vroeg zich af hoe Jezus en de apostelen evangeliseerden. Zij hadden geen flyers, geen cursus, geen moeilijke gesprekken. Hun manier van evangeliseren was eigenlijk heel eenvoudig en recht door zee. David ontdekte zelfs dat Jezus een stappenplan geeft om te evangeliseren, dat in de vertaling naar het Nederlands verloren is gegaan.

Hij schreef er een boek over met als titel 'Evangeliseren vanuit je luie stoel'. Met humor en energie spoort hij christenen aan om ook eens wat vaker in hun luie stoel te gaan zitten.

David ('73) is drummer, doctorandus, ondernemer, bezoeker van Mozaïek020 en bijna volwassen. Hij sprak voor het eerst over zijn ontdekking op een congres van Ichthus. De spreker na David, tweede kamerlid voor de ChristenUnie, schrapte zijn speech om de boodschap van David direct toe te passen op het publiek. 

1 voorstellingen gevonden van David Uijl

Evangeliseren vanuit je luie stoel

Evangeliseren vanuit je luie stoel

David Uijl
Jeugddienst
;