David Vonk Spreker & Evangelist


David Vonk  ,Hij heeft ook mij vrijgemaakt. en Heeft me bij me Naam geroepen! 

Galaten 5.1

Opdat wij waarlijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat u niet weder een slavenjuk opleggen.

Velen leven nog onder het juk van slavernij (ze zijn verslaafd), op wat voor manier dan ook. Maar Jezus zegt dat Hij ze daarvan wil bevrijden. Hij heeft ook mij vrijgemaakt. En daarvan getuig ik, zodat geen van de mensen die ik tegenkom en mijn verhaal horen, nog onder het juk van deze slavernij hoeft te leven. Alles wordt nieuw in een leven met Hem en tot mijn laatste ademtocht zal ik daarvan vertellen, tot zijn eer. Door kinderen en jongeren en ouders en ondernemers.

Doel van het delen van het woord en getuiegen

(De rode draad voor je leven: eenvoud, nederigheid en God eren met je getuigenis zonder eigen roem of eer te zoeken. Als je op deze wijze dienstbaar wilt zijn zal God je kunnen blijven zegenen!)

Opgeven bestaat niet!!!

Ook na mijn bekering heeft ex-drugscrimineel David het soms moeilijk: "God laat mij niet los"
Toen voormalig drugscrimineel David Vonk kennismaakte met het geloof, veranderde alles. Een preek leek precies voor hem bedoeld: "Ik kreeg kippenvel over mijn hele lijf en schaamde me voor alles wat ik fout had gedaan." David Vonk kickte af, vond Jezus en schreef het boek ‘Waarom nou ik’ over zijn radicale ommekeer. Inmiddels is het jaren later, en wordt zijn boek heruitgegeven. “Ik wil het land weer in om te spreken en jongeren te laten zien wat genade is.”

Waar hij in zijn criminele leven verslaafd was aan drugs, een meedogenloze vechtmachine was en zich niet waardevol voelde, weet hij dat zijn identiteit ondanks moeilijkheden in God ligt. Nog dagelijks ervaart Vonk de worstelingen van het leven. Ook de coronalockdown zorgde ervoor dat hij geen afleiding had en hij niet met vrienden kon afspreken. “Maar we gaan vooruit, God gaat vooruit en laat mij niet los. Ik ben wel aan het wandelen met God.”

In de lockdown raakte het David dat hij jongeren achteruit zag gaan. De criminele wereld die hij zo goed kent krijgt vat op veel van hen, constateerde hij. “Er beginnen zich in Nederland Mexicaanse taferelen af te spelen. Als ik zie hoe hard ze zijn, dan is dat veel meer dan vroeger. Jongeren gaan ander gedrag vertonen, maar dat komt omdat hun angsten, depressie en eenzaamheid omhoogkomen. Soms zijn jongeren zelfs jonger dan 12 jaar.”

Velen leven nog onder het juk van slavernij (ze zijn verslaafd), op wat voor manier dan ook. Maar Jezus zegt dat Hij ze daarvan wil bevrijden. Hij heeft ook mij vrijgemaakt. En daarvan getuig ik, zodat geen van de mensen die ik tegenkom en mijn verhaal horen, nog onder het juk van deze slavernij hoeft te leven. Alles wordt nieuw in een leven met Hem en tot mijn laatste ademtocht zal ik daarvan vertellen, tot zijn eer. Door kinderen en jongeren te waarschuwen voor verslaving en door mijn eigen ervaring daarmee met ze te delen, mag ik mijn steentje bijdragen aan het bouwen van Gods koninkrijk. “Door de kerk, die straalt warmte uit. Men geeft om je.”

Samen met Elly Zuiderveld schreef David Vonk het liedje ‘Je doet het niet alleen’, een vertaling van het liedje ‘You’re gonna be okay’ van Bethel Music. Speciaal geschreven voor de herpublicatie van het boek, gezongen door Nynke Dandan. David Vonk: “Zo mooi!”

Als hem gevraagd wordt het mooiste stukje uit zijn boek voor te lezen, bladert hij beslist naar een van de laatste bladzijden.

Mijn positie is die van een hemelburger, mijn identiteit ligt verankerd in God. Mijn paspoort voor de hemel is getekend met het kruis en het bloed van Jezus, zijn Zoon. Hij redde mij. Hij vond mij de moeite waard om voor te sterven (onthoud dat mijn naam ‘geliefde’ betekent!) en doordat ik mij bekeerde werd ik Gods kind. Maar ieder mens kan Gods kind worden door diezelfde weg van bekering te gaan. Dan zeg ik: hou vol, hoe moeilijk je leven ook is. Ik kan je vertellen dat ieder die Jezus aanneemt en zich tot Hem bekeert een kind van God wordt. En Hij wil niets liever dan dat ook echt ieder mens dat doet. Ieder mens is kostbaar voor Hem. Als zijn kinderen maken we deel uit van zijn koninkrijk. Een eeuwig koninkrijk zonder eenzaamheid en tranen, zonder drugs, geweld en haat. Een koninkrijk met liefde als fundament. Een koninkrijk waar Hij regeert. Hij, die het licht van de wereld wordt genoemd.

Ondanks dat we kunnen zien dat zijn koninkrijk dichterbij komt, kent nog niet iedereen het goede nieuws dat ze Gods kinderen kunnen worden. Velen leven nog onder het juk van slavernij (ze zijn verslaafd), op wat voor manier dan ook. Maar Jezus zegt dat Hij ze daarvan wil bevrijden. Hij heeft ook mij vrijgemaakt. En daarvan getuig ik, zodat geen van de mensen die ik tegenkom en mijn verhaal horen, nog onder het juk van deze slavernij hoeft te leven. Alles wordt nieuw in een leven met Hem en tot mijn laatste ademtocht zal ik daarvan vertellen, tot zijn eer. Door kinderen en jongeren te waarschuwen voor verslaving en door mijn eigen ervaring daarmee met ze te delen, mag ik mijn steentje bijdragen aan het bouwen van Gods koninkrijk.

https://cip.nl/cip+/89710-ondanks-worstelingen-ervaart-david-vonk-god-hij-gaat-vooruit-en-laat-mij-niet-los

https://cvandaag.nl/55409-ik-was-een-bondgenoot-van-de-duivel/SR9WCQUNVnlxOB0ZQEgYcRUUGQ?viacip=true

https://www.gideonboeken.nl/waarom-nou-ik

https://cvandaag.nl/68434-bestuur-stichting-volharding-achter-slot-en-grendel?viacip=true

http://www.gavoorgambia.nl/evangelisatie

1 e Lied geschreven samen Elly Zuiderveld, Wouter Seinen, David Vonk "Ik wacht op mijn Vader" en "Dat ik Wacht"

Spreker - Auteur - Co Songwriter -Ervaringsdeskundige betreft verslaving en ggz pschychatrie.

______________________________________________________________________________________

Als organisatie, kerk of gemeente kun je David ook uitnodigen als gastspreker. Wil je van die gelegenheid gebruik maken van aanmeldformulier christelijk podium

 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Over mij

Mijn naam is David Vonk, geboren in Rotterdam en opgegroeid binnen een criminele omgeving. In 2016 startte ik met het delen van mijn getuigenis, zowel in Nederland als in het buitenland was ik spreker en gastspreker voor stichtingen zoals Compassion en diverse GGZ instellingen. Na 3 jaar van stilte ga ik weer spreken over diverse thema's zoals leven met angst, eenzaamheid, depressie en burn-out en hoe God mij daarin staande heeft gehouden. Mijn levenservaring als excrimineel, verslaafde en psychiatrische client maken.

Ik leef nog steeds intern dus ik zie ook en lees ook dagelijks veranderingen ik heb in verleden in ggz instelling lezingen over schyzofrenie gegeven.

Ik krijg ook regelmatig vragen en niet om mij om advies David hoe kijk jij daarnaar van Dominee's tot ook bedrijfsleven.

We zijn allemaal als broeders en zusters ieder verschillend ene goede carriere en andere heeft tegenslag gehad ik kan me inleven en nalezen en toch kan stukje meegeven visie en advies en ik benadruk ik ben geen arts of specialist maar ervaringdeskundige op diverse vlakken die nu wel vaak naar boven komen.

 

Basis tekst

David Vonk heeft van jongs af aan te maken gehad met agressie, verslavingen en criminaliteit. In zijn leven vol dieptepunten en wanhoop vroeg hij zich af: 'Waarom nou ik?' en op het moment dat hij het niet meer zag zitten leerde hij God kennen, die hem een liefdevolle basis gaf die altijd had ontbroken.
Daardoor lukte het hem volledig af te kicken en een nieuw leven op te bouwen.
De negatieve ervaringen uit zijn verleden gebruikt hij om jongeren voorlichting te geven. Nu weet David: 'Daarom juist ik!'

 

 

(De rode draad voor je leven: eenvoud, nederigheid en God eren met je getuigenis zonder eigen roem of eer te zoeken. Als je op deze wijze dienstbaar wilt zijn zal God je kunnen blijven zegenen!)

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;