Fyr Toneel

Fyr Toneel is een christelijke toneelschool, opgericht door toneeldocent José Runhaar. Fyr Toneel verzorgt workshops, lessen en voorstellingen (voor en door kinderen). Ze werkt zowel met kinderen, als tieners en volwassenen. 

José over haar passie: "Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en daar is nog altijd mijn thuisbasis. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik ging zoeken naar God. Niet de God van de kerk, maar de levende God. Door in aanraking te komen met veel christenen uit allerlei verschillende geloofsgemeenschappen, heb ik meer en meer geleerd wie God is, wat Hij doet en wie ik ben in Hem. Kerkmuren verdwijnen, de liefde voor God blijft staan! Uit die zoektocht naar wie ik mag zijn, met de talenten en passies die ik heb gekregen, is uiteindelijk Fyr Toneel voortgekomen. Theater gebruiken als een middel om verhalen te vertellen, mensen in hun kracht te zetten, samen aan iets groots werken, schitteren op toneel; dat is waar mijn hart voor klopt. Om kinderen, tieners en volwassenen te laten ontdekken wie ze zijn, zelfvertrouwen te geven, sociaal sterker te maken en natuurlijk die liefde van verhalen bij te brengen; dat is het meest prachtige dat ik ken. Ik wandel mijn levensweg aan de hand van mijn Vader, onder leiding van Jezus en door de kracht van de Geest. Hoe meer ik op Zijn leiding ben gaan vertrouwen, hoe meer ik loslaat van wat ik ken en mijn hart volg (theater maak!), hoe meer zegen ik ontdek. Dit wil ik blijven uitdelen!"

Fyr Toneel bruist van creativtiteit. Wil je een leuke toneelworkshop, of een serie lessen? Wij hebben van alles op de plank liggen. Liever samen een theaterproject op poten zetten, op je school of in je kerk? Fyr Toneel denkt en helpt graag mee! Gods liefde uitdragen door middel van toneel en theater, dat is Fyr Toneel!

2 voorstellingen gevonden van Fyr Toneel

Dramaworkshops

Dramaworkshops

Fyr Toneel
Theater
Voorstelling in één dag

Voorstelling in één dag

Fyr Toneel
Theater
;