Dramaworkshops


Drama is op veel scholen een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want met drama leren de kinderen niet alleen speltechnieken, maar bouwen ze ook aan hun zelfvertrouwen en ontwikkelen ze sociale, creatieve en expressieve vaardigheden. 

Fyr Toneel geeft dramaworkshops op basisscholen, in alle groepen. Vakdocent José Runhaar heeft bestaande workshops (passend bij lessen uit dramamethode 'Laat maar spelen'), maar kan ook in overleg maatwerk leveren. Denk bijvoorbeeld aan dramaworkshops rondom een thema of een christelijke feestdag. Ook is het voor kinderen heel mooi om juist met drama in Bijbelverhalen te stappen. Wat is God aan het doen in een verhaal? Hoe zou het voor de mensen zijn geweest die toen leefden? Door middel van drama/toneel/theater sta je even in de schoenen van een ander en dat doet wat met kinderen! Maar denk ook aan moeilijke thema's, zoals pesten of inclusiviteit (zeker ook op het gebied van je geaardheid). Fyr Toneel denkt graag mee om door middel van drama of toneel de kinderen op een positieve manier over thema's na te laten denken. Hoe zien we dit in het licht van Gods liefde?

De dramaworkshops passen bij de verschillende speltechnieken, namelijk: improvisatie, tableau vivant, bewegingsspel, (vertel)pantomime en toneelspel. Vaak komen er meerdere speltechnieken in één workshop langs. De workshops zijn altijd rondom een thema opgezet. Fyr Toneel heeft workshops voor alle klassen van de basisschool, van groep 1 t/m groep 8. Combinatieklassen zijn geen probleem. Je kan kiezen voor een bestaande workshop, maar een workshop rondom een specifiek schoolthema- of onderwerp is ook mogelijk.  

Workshops voor groep 1, 2 en 3 duren doorgaans 45 minuten. Workshops voor groep 4 - 8 duren duren een uur. Dit heeft te maken met de concentratie van de leerlingen. In deze workshops zijn de kinderen volop bezig. De groepsleerkracht mag lekker meedoen, maar kan deze tijd ook nemen voor bijvoorbeeld observatie. 

De kosten van de workshops zijn €50,- per uur. Kies je voor een workshop passend bij een onderwerp/thema vanuit de school, dan komt hier nog kosten voor de voorbreidingstijd overheen (reken op 1,5 uur, dus zo'n €75,-). Kies je voor bestaande workshop, dan betaal je geen extra kosten. Een lijst met bestaande workshops is bij Fyr Toneel op te vragen.

Fyr Toneel is gevestigd in Almelo (Overijssel), en in heel Nederland inzetbaar. Reistijd en reiskosten worden daarvoor wel in rekening gebracht. 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Fyr Toneel is een christelijke toneelschool, opgericht door toneeldocent José Runhaar. Fyr Toneel verzorgt workshops, lessen en voorstellingen (voor en door kinderen). Ze werkt zowel met kinderen, als tieners en volwassenen. 

José over haar passie: "Ik ben opgegroeid in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en daar is nog altijd mijn thuisbasis. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik ging zoeken naar God. Niet de God van de kerk, maar de levende God. Door in aanraking te komen met veel christenen uit allerlei verschillende geloofsgemeenschappen, heb ik meer en meer geleerd wie God is, wat Hij doet en wie ik ben in Hem. Kerkmuren verdwijnen, de liefde voor God blijft staan! Uit die zoektocht naar wie ik mag zijn, met de talenten en passies die ik heb gekregen, is uiteindelijk Fyr Toneel voortgekomen. Theater gebruiken als een middel om verhalen te vertellen, mensen in hun kracht te zetten, samen aan iets groots werken, schitteren op toneel; dat is waar mijn hart voor klopt. Om kinderen, tieners en volwassenen te laten ontdekken wie ze zijn, zelfvertrouwen te geven, sociaal sterker te maken en natuurlijk die liefde van verhalen bij te brengen; dat is het meest prachtige dat ik ken. Ik wandel mijn levensweg aan de hand van mijn Vader, onder leiding van Jezus en door de kracht van de Geest. Hoe meer ik op Zijn leiding ben gaan vertrouwen, hoe meer ik loslaat van wat ik ken en mijn hart volg (theater maak!), hoe meer zegen ik ontdek. Dit wil ik blijven uitdelen!"

Fyr Toneel bruist van creativtiteit. Wil je een leuke toneelworkshop, of een serie lessen? Wij hebben van alles op de plank liggen. Liever samen een theaterproject op poten zetten, op je school of in je kerk? Fyr Toneel denkt en helpt graag mee! Gods liefde uitdragen door middel van toneel en theater, dat is Fyr Toneel!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;