Algemene gegevens
Zichtbare Naam

Johan Otten

Profielgegevens
Biografie

Over mij

Mijn naam is Johan Otten. Getrouwd met mijn lieve Eline en vader van de mooiste dochter van de wereld, Joanne. Als gezin wonen we in het mooie Twente.

 

Binnen de kerk ben ik actief als spreker en bij de lokale gemeente als Taakveldleider Kinderwerk. Naast mijn dagelijkse bezigheden (o.a. als eigenaar en docent bij Muziekschool Otten) ben ik in 2015 ook begonnen met de studie Theologie in deeltijd (inmiddels dus voor het derde jaar). Ik volg de specialisatie “Voorganger” en volg verder de ordinatie route voor voorgangers van de ABC Gemeenten bij het Baptisten Seminarium in Amsterdam.

 

Tijdens de opleiding heb ik ontdekt dat ik gemeente opbouw ontzettend leuk vind. Het geeft mij de kans om op projectmatige basis aan de slag te gaan, één van van mijn sterke punten. Voordat ik startte met de opleiding wist ik dat pastoraat mij enorm trok. Tijdens de opleiding heb ik dit verder bevestigd gezien. Mijn diepe verlangen is dan ook om op den duur voorganger van een gemeente te mogen worden en hierbij speciaal aandacht te mogen hebben voor crisispastoraat en gemeente opbouw.

 

Mijn passie voor het geloof probeer ik te delen met anderen op mijn eigen manier. Door mijn dagelijks leven, maar ook specifiek tijdens de momenten wanneer ik voorga in diensten of actief ben bij andere kerkelijke activiteiten. Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele mogelijkheden die ik krijg om mensen te vertellen wat het geloof betekent voor mij. En wat het mag betekenen voor iedereen. Ik vind het een uitdaging om de lessen uit de Bijbel te verbinden aan de praktijk van nu. Ik hou er van om mensen te prikkelen met de uitdagingen die de Bijbel ons geeft.

 

Naast mijn passie voor spreken heb ik een tweede passie, mijn passie voor muziek. Ik geloof dat God iedereen talenten geeft. Eén van de talenten die ik mocht ontdekken, ontwikkelen en inzetten is muziek. Binnen de band Rinon komt dit tot uiting. We treden op tijdens diensten en evenementen en schrijven onze eigen nummers. Met onze nummers hopen we de juiste snaar van het hart te kunnen raken. Ook proberen we gesproken woorden en muziek te combineren. Want daar waar woorden stoppen kan de kracht van muziek het hart openen. Het is ook mogelijk om de muziek van Rinon te combineren met mijzelf als spreker, als band kunnen we een dienst thematisch invullen met één van onze thema’s, of we spreken met de commissie een thema af en werken deze verder uit.

 

In contact komen?

Een afspraak maken voor een spreekbeurt? Of andere activiteit? Neem gerust contact op.

Aanvullende eigenschappen

Aanvullingen

Hieronder een aantal punten die wellicht een aanvulling kunnen zijn.

 

Ik vind het heerlijk om met jullie aan de slag te gaan om te kijken naar creatieve mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naast mij ook de Rinon uit te nodigen en het verzorgen van diensten aan ons over te laten. Hiermee zorgen we er voor dat de opbouw naadloos aansluit en het een mooi geheel wordt.

 

Ik geloof dat de prediking in de context van het hier en nu geplaatst moet worden. Daarbij vind ik het van belang dat de prediking begrijpelijk is, wordt gesproken in de taal van nu en aansluit bij de cultuur en levens van mensen hier en nu. Daarnaast zal ik de Bijbelse boodschap altijd proberen te vertalen naar praktische handvaten waar we mee aan de slag kunnen. Geloven is namelijk niet stilzitten maar in beweging komen. Ik zet graag beeldende voorbeelden in tijdens de preek, om ook zo de preek dichtbij te brengen.

 

Tevens vind ik nazorg ook ontzettend belangrijk. Ik ben na afloop dan ook altijd beschikbaar voor verdere gesprekken en gebed.

Hoofdcategorie

Spreker

Subcategoriëen Sprekers

Allround Spreker, Voorganger, Pasto(o)r, Jongerenspreker / jeugdwerker, Spreker bij geboorte, huwelijk of uitvaart, Themagericht Spreker

Spreekthema's

Vergeving, discipelschap, identiteit, christen en de wet, bekering, gaven en talenten, vrijheid, de kerk. Dit zijn een aantal hoofdthema's, daarnaast ga ik graag met andere onderwerpen aan de slag.

Gelegenheden

Bruiloft / Trouwen, Conferentie, Evenement, Festival, Huwelijk, Jubileum, Kerst, Hemelvaart, Oud & Nieuw, Pasen, Pinksteren, Seminar, Spreekbeurt, Uitvaart, Workshop, Overige gelegenheden

Website

http://www.johan-otten.nl

Twitter gebruikersnaam