' />

Door Johan Kroes – www.telstbureaukroes.nl 

Timo van den Heuvel merkte dat ouders en kinderen steeds minder tijd met elkaar doorbrengen. Daarom ontwikkelde hij een theatervorm die draait om interactie met zowel volwassenen als kinderen. Zijn nieuwste voorstelling ‘Beren op de weg’ is daar een prachtig voorbeeld  

De voorstellingen van Timo zijn een wonderlijke mix van live muziek, cabaret, stoer poppenspel en heel veel interactie. Door die nadruk op interactie ziet Timo dat zowel kinderen als volwassenen zich erg betrokken voelen bij het programma. “Op die manier krijgen ze de boodschap beter mee en ik geloof ook dat het in deze tijd goed is om het op die manier te doen. Je merkt dat ouders en kinderen minder tijd met elkaar doorbrengen, bijvoorbeeld door social media. Ik denk dat het goed is dat ze iets meemaken wat voor zowel kinderen als volwassenen leuk is en waar ze samen over kunnen doorpraten en samen groeien in geloof. Ook voor de gemeente als geheel kan het een positief effect hebben. Er zijn al genoeg momenten dat kinderen en volwassenen los van elkaar iets doen.”

Onwetendheid

Timo streeft ernaar om met zijn voorstelling meer verbinding tussen generaties te creëren, zowel binnen als buiten de kerk. Timo: “Nu functioneren groepen heel erg los van elkaar. Kinderen, tieners, ouders. Maar Jezus had een boodschap die interessant was voor iedereen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar soms is het erg lastig om kerken ervan te overtuigen om samen te genieten van een voorstelling. De insteek is vaak ‘wil je komen om een kinderprogramma te doen’. Vaak komt dat ook uit een stuk onwetendheid. Het is echt mogelijk om samen te genieten van een voorstelling, maar veel kerken hebben daar maar weinig ervaring mee.”

 

Beren op de weg
De voorstelling ‘Beren op de weg’ is een zoektocht naar de Goede Herder. Onderweg komt het publiek allerlei beren tegen. Spelenderwijs maken ze op die manier kennis met de beren die ze op hun eigen weg tegen kunnen komen als ze Jezus willen volgen. Timo: “Het kan dan gaan om twijfels, social media, bezorgdheid, en ga zo maar door. De hobbels die je in dagelijkse leven tegenkomt en die je afhouden van de rust die God wil geven. Het eindigt met een slotspektakel waarin we zien hoe Jezus die beren uit de weg kan ruimen. Dat Hij degene is die je kan dragen als je overspoelt dreigt te worden.”

 

Missie
Met zijn voorstellingen wil Timo niet alleen generaties verbinden, maar vooral ook hoop geven: “Onder onze laag van welvaart schuilt veel innerlijke pijn en angst. Dat is ook mijn missie met dit theater: verslagen harten hoop bieden! Dat raakt zowel christenen als niet-christenen. Jezus is gekomen om hoop te geven. Dat is een boodschap die in deze tijd heel erg aanslaat.”

 

Meer informatie
Voor vragen kunt u bellen met: Timo van den Heuvel (06-51432485) of mailen naar info@relacts.nl

Kijk ook eens op: http://www.wonderwolk.nl/

 

0
0 reacties

Laat een reactie achter

©2018 ChristelijkPodium VOF - Alle rechten voorbehouden | Privacy Statement | Cookie Verklaring

X

Log in met uw accountgegevens

of    

Inloggegevens vergeten?

Create Account