Evangeliseren vanuit je luie stoel


De Grote Opdracht vervult veel christenen met schuldgevoel. Hoe draag ik vrucht? Zal ik een schooltje bouwen in Oeganda, flyers uitdelen op straat of die stille klasgenoot aanspreken? 

We hebben allerlei openingszinnen bedacht: "Jezus houdt van je!", "Waar denk je dat je de eeuwigheid doorbrengt?", "Geloof jij in de big bang?"

Jezus gebruikte deze zinnen niet. Ook had Hij geen intake formulier voor een Alpha Cursus bij zich en Hij zei nergens in de Bijbel "Ik hou van je."

Zou het niet geweldig zijn als evangeliseren weer leuk wordt? Als er een manier is die niet gênant is? Die niet heel veel tijd kost of intensief bouwen aan relaties?

Oftewel: zullen we nu eindelijk eens gaan evangeliseren zoals Jezus?

David spreekt voor jongerengroepen en in kerken met een vernieuwende boodschap. Alles wat hij zegt komt rechtstreeks uit de Bijbel, maar toch hoor je dingen waar je steil van achterover slaat. Na zijn spreekbeurt weet je hoe je makkelijk en laagdrempelig kan evangeliseren. 

Toepassing

David verpakt zijn boodschap op maat: preek, interactieve bijeenkomst, speciale dienst, jongerenavond, enzovoorts. 

David gebruikt multimedia in zijn verhaal, dus beamer en geluid zijn essentieel, evenals een headset en pointer. Er is nog nooit iemand in slaap gevallen tijdens een preek van David.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

David Uijl vroeg zich af hoe Jezus en de apostelen evangeliseerden. Zij hadden geen flyers, geen cursus, geen moeilijke gesprekken. Hun manier van evangeliseren was eigenlijk heel eenvoudig en recht door zee. David ontdekte zelfs dat Jezus een stappenplan geeft om te evangeliseren, dat in de vertaling naar het Nederlands verloren is gegaan.

Hij schreef er een boek over met als titel 'Evangeliseren vanuit je luie stoel'. Met humor en energie spoort hij christenen aan om ook eens wat vaker in hun luie stoel te gaan zitten.

David ('73) is drummer, doctorandus, ondernemer en schaker. Hij sprak voor het eerst over zijn ontdekking op een congres van Ichthus. De spreker na David, tweede kamerlid voor de ChristenUnie, schrapte zijn speech om de boodschap van David direct toe te passen op het publiek. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;