Delen = Vermenigvuldigen


We weten vaak heel goed waar we recht op hebben. Maar zijn we ons bewust van de plichten die daarbij horen? Daar denken we samen over na. Wat heb je om van te delen, zelfs als je weinig hebt?
Leonie geeft de les van Juf Robina uit Oeganda door aan de kinderen hier en we leren een vrolijke Afrikaans liedje. Een laagdrempelige dienst die motiveert en activeert om ons positief in te zetten voor de ander!

Schriftlezing 
Spreuken 11:24-31 & 1 Johannes 3:16-18 

Bijzonderheden 
-  Deze dienst is zeer geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het thema is goed te introduceren door een gesprekje met hen. 
-  Het moment met de kinderen is leuk af te sluiten met een klein liedje in het Afrikaans dat we gezamenlijk instuderen. 
-  Goed in te zetten voor bijvoorbeeld een diaconale zondag of zendingsdienst. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Enthousiaste chaos
Leonie van den Berg (1984) woont samen met haar drukke gezin (man en 3 kinderen in de basisschoolleeftijd) in Emmeloord. Ze zijn lid van de Protestantse gemeente, waar ze actief proberen bij te dragen. Met een hectisch huishouden, werk in het onderwijs en heel veel activiteiten - allemaal te leuk om nee tegen te zeggen- beleeft Leonie vrijwel ieder uur een nieuw avontuur. Inspiratie genoeg om van te delen! 

Leuker konden we het wel maken. En makkelijker!
Al jaren verzorgt ze muziek in kerkdiensten, met haar maatje Henk Lip achter de piano. Een paar jaar geleden ontdekte ze dat ze met haar vlotte babbel, overvloedige enthousiasme, al die avonturen en kerkelijke ervaring misschien iets konden betekenen voor anderen.
Het viel haar op hoeveel kerken moeite hebben met het organiseren van een dienst waarin iedereen, oud én jong, zich voelt aangesproken. Zo jammer!
De juiste toon vinden is ingewikkeld, geloof en humor gaan niet altijd makkelijk samen, passende muziek vinden is lastig ... En de tijd en energie van vrijwilligers is ook maar beperkt is. Best demotiverend allemaal.
Zo zijn de 'keuzeliturgieën' ontstaan: een soort menukaart waarop de lijn van een dienst al is uitgezet, maar de commissie zelf nog volop keuzemogelijkheden heeft om het passend te maken voor hun gemeente. Het invullen kost hooguit een half uurtje en daarna krijg je een 'all-inclusive-pakket': de poster wordt aangeleverd, de PowerPoint is kant en klaar en de dienst zelf een feestje. Leuker konden we het wel maken. En makkelijker! 

Wat ga je beleven?
Vanuit de dagelijkse praktijk met je geloof aan de slag, dat is waar Leonie in elke dienst naar op zoek gaat. Hoe ben je Christen in de wereld van vandaag en hoe kijkt God daar tegenaan? In gewone taal, met actuele voorbeelden en vooral flinke dosis humor. Leonie praat voor in een kerk zoals ze ook tijdens de koffie met je kletst. Of doe maar thee, anders wordt ze wel héél druk... 
De muziek is goed verzorgd en zowel fijn om naar te luisteren als om uit volle borst bij mee te zingen. Uit alle bundels, de top 40, zelf geschreven of geleend: alles kan. 

Echt voor jong en oud? 
Leonie heeft in het onderwijs (basisonderwijs, middelbare school en het MBO) met allerlei doelgroepen gewerkt en is altijd actief geweest in het jeugdwerk van haar eigen gemeente. Ze weet daardoor kinderen en jongeren aan te spreken in hun eigen taal. Omdat ze met haar jonge gezin midden in het leven staat zullen opvoeders zich in de thema's herkennen. Maar er is ook respect voor de protestantse tradidtie, waardoor ook een ouder gemeentelid zich nog in de dienst zal herkennen.

World Vision
Leonie en Henk hebben een groot hart voor kinderen die opgroeien in enorme armoede. Als ambassadeurs van World Vision vragen zij iedere dienst aandacht voor het fantastische werk dat deze organisatie doet op plekken waar dit zo hard nodig is. 

Hoe regel je dat?
Gemeenteleden, jong en oud, sámen een dienst laten beleven en met nieuwe enthousiasme weer met hun geloof op pad sturen: dat is het doel dat Leonie voor ogen heeft. Kies een thema dat bij jullie past, plan een datum en beleef een fijne dienst. Zo eenvoudig kan het zijn! 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;