Marian Poort

Ben je op zoek naar een christelijke schrijfworkshop, creatieve schrijfochtend of christelijke retraite?

Mijn naam is Marian Poort, ik ben getrouwd met Peter en moeder van 3 kinderen. In 2020 ben ik gestart om anderen te bemoedigen en inspireren met creatieve christelijke schrijfworkshops. De workshops en retraites duren 1,5 uur tot 2 uur en aan te vragen op een locatie naar wens in Noord Nederland.

Schrijfochtend / schrijfretraite 1: Proef en Geniet

Creatief schrijven bij psalm 34:9 Proef en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt. Proeven, genieten en schuilen, die gaan alledrie samen. Echt prachtig, want je kunt echt genieten als je ook kwetsbaar mag zijn, je mag schuilen bij God, genieten van zijn aanwezigheid en meer ontdekken van Zijn liefde voor jou.

Met eenvoudige schrijfoefeningen gaan we ontdekken wat proeven van Gods liefde voor jou betekent. Er zijn verschillende schrijfoefeningen mogelijk:  je gaat een zin aanvullen, je schrijft je eerste gedachten op bij een bijbelvers of ga je in stapjes aan de slag met het schrijven van een gebed of je eigen psalm.

Je gaat aan de slag met creatieve schrijfoefeningen om je geloof te verdiepen en inspiratie om je stille tijd te verdiepen.
De schrijfoefeningen zijn toegankelijk, het gaat niet om perfectie, je kunt namelijk in je eigen stijl schrijven.

 

Schrijfochtend / retraite 2: Dankbaar en geliefd

Creatief schrijven bij Fillipenzen 4:6 Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Jezus Christus bewaren. 

Dankbaar zijn onder alle omstandigheden? Hoe dan, denk je misschien. Het is heel bijzonder om (opnieuw) te ontdekken hoe je in dankbaarheid mag merken hoe geliefd je bent. Tijdens de schrijfochtend ga je in eigen woorden opschrijven wat dankbaarheid voor jou betekent.  Als je begint te danken en er komt ruimte om Jezus in je hart en gedachten toe te laten.

We gaan schrijven bij de bijbeltekst, eerst over wat je aanspreekt aan de tekst en daarna gaan we een dankgebed schrijven. Een ochtend met inspirerende schrijfoefeningen, geen schrijfervaring nodig, geschikt voor beginners.

 

Schrijfochtend / schrijfretraite 3: Schrijf en Bezin

Goed is de Heer voor degene die op hem hoopt, voor iedereen die hem zoekt. Het is goed om in stilte op de redding van de Heer te wachten. Klaagliederen 3:24-26

Met heel je hart luisteren naar God en zijn Woord, daar is aandacht en focus voor nodig. In zijn nabijheid is redding en hoop. In deze retraite richten we ons hart op de Heer, op zijn redding door Jezus. Dus geen afleiding in deze retraite, met aandacht gaan we de tekst lezen en in stapjes gaan we aan de slag met een lectio divina oefening. 

1. Lectio, lezen en herlezen van een bijbelvers
2. Meditatio, mediteren, de woorden laten binnenkomen in je hart.
3. Oratio, bidden, luisteren naar wat God met deze tekst aan jou wil vertellen
4. Contemplatio, stil zijn in Zijn aanwezigheid, tot rust komen bij God 

Voor een schrijfochtend is een rustige ruimte nodig met plaats voor tafels en stoelen, de schrijfworkshops zijn geschikt voor kleinere en grotere groepen vrouwen of jong volwassenen. Op uitnodiging kom ik graag een schrijfretraite verzorgen.

Gebruik contactformulier voor meer informatie.

1 voorstellingen gevonden van Marian Poort

Schrijfworkshop & Schrijfretraite

Schrijfworkshop & Schrijfretraite

Marian Poort
Kunst
;