De doe-het-zelver


Een show van een uur of anderhalf uur. Erg geschikt voor een feesttentdienst of een avondvullend programmma om vrijwilligers in de kerk te eren. Na afloop weet iedereen waarom Jezus zoon van de timmerman was. De onhandige klusjesman Douwe denkt alles te kunnen maken. Zeker als hij het familiebedrijf heeft verlaten en voor zichzelf is begonnen. Toch komt hij erachter dat hij het niet alleen kan in een schitterend meezinglied. Douwe staat symbool voor de jongste dan wel ‘verloren zoon’. De rode lijn is erg doordacht en spreekt zowel ongelovigen als gelovigen erg aan.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Sinds 1999 maakt Ruurd Walinga christelijk cabaret en theater. Hij heeft twee kinder- en tienershows, een ouderenprogramma, een familievoorstelling en diverse voorstellingen waarmee hij complete kerkdiensten verzorgt en avondvullend optreedt voor kerkvrijwilligers of laagdrempelige samenkomsten, zoals tent- en openluchtdiensten. Programma's variëren van een half uur tot bijna twee uur. Binnen allerhande kerkverbanden treedt hij op en op scholen en tijdens vakantiebijbelweken. Rondom alle christelijke feestdagen zijn speciale programma's. Motto van zijn werk is om net als Jezus 'water in wijn' te veranderen. Na afloop van elke show krijgt elke gast een aandenken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Sam Nanhu op 03 november 2022 09:55
Geweldige voorstelling, in alle eenvoud wordt het evangelie verteld op een orginele manier! Voor jong en oud leuk! Hadden speciaal een schoolvriendin van mijn dochter mee. Ze hebben genoten en begrepen de onderliggende boodschap! De zoon van de timmerman is de Zoon van God.
door Helene Wuhrer (Huizen van Licht) op 08 augustus 2022 09:07
Mooie grappige voorstelling met een duidelijke boodschap. Wij hebben met zijn allen zo te zien een andere humor dan degene die de eerdere referentie heeft geschreven. Bij ons kwamen er heel veel mensen op af ook van buiten de kerk en iedereen was enthousiast. Een mooie manier om buitenstaanders met de goede boodschap in contact te brengen. We kunnen de voorstelling zeker aanbevelen. Zoals aangegeven is de primaire doelgroep zijn jongeren en volwassenen, voor hele jonge kinderen wordt het wat lang.
door Koos op 31 mei 2022 20:15
Vermijd dit tegen elke prijs! Flauwe en makkelijke grappen. "Hier, alsjeblieft, neem mijn halve dropsleutel. Ja, dat is dus een verdeelsleutel!", "er was een actieve non: die was dus non-actief!" en nog meer woordspelingen waar vooral de bedenker erg blij mee lijkt te zijn. Nou ja, vooral de bedenker... eigenlijk alléén de bedenker is er blij mee. Het geheel mist aan alle kanten diepgang. (Broer in Enschede hield house warming, met vuurwerkshow, Beatrix kwam ook nog even kijken, haha, wat grappig. Not.) Ineens komt zijn bekeringsverhaal om de hoek, waarna de \'boodschap\' klinkt: Maak je nu geen zorgen, want Jezus (pardon: de zoon van de timmerman) bouwt een hemelse woning voor je." Nou da\'s mooi. Maar wat heb ik daar aan, als ik nú ellende meemaak? \'Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw\' zeker. Voeg hier (gespeelde?) a-muzikaliteit en tenenkrommende zang\'kwaliteiten\' aan toe en de invulling van een avondje je flink ergeren aan amateurisme is voor elkaar. Nogmaals vermijd dit.
;