Ik zou maar thuis blijven


Hoe toepasselijk de oproep in coronatijd: 'Ik zou maar thuis blijven'. Wat kom je zoeken in de kerk? Een antwoord op de vraag: 'Waarom corona?' Wel of geen prik? Een erg interactieve show die zich afspeelt voor het decor van een tankstation waar de pompbediende tevergeefs wacht op automobilisten. Bijna niemand zit te springen om zijn service. Iedereen bedient zichzelf. Toch is er plek voor een gezamenlijke kerstviering. En die wordt totaal anders dan anders. De bezoekers van deze voorstelling/cabaretviering worden actief ingezet. Als de tankstationhouder de baas van de kerk zou zijn, dan komt iedereen elke zondag bijtanken. Als cabaretviering kan 'Ik zou maar thuis blijven' met samenzang en orgelspel, maar natuurlijk beslist het publiek. Het kerkvolk mag stemmen: samenzang of een cabaretlied, een gebed of een gedicht? Het is tevens taboe doorbrekend, omdat onderwerpen langs komen die normaal gesproken niet gauw in een kerkdienst besproken worden. 'Mooi verhaal, schurend, inspirerend en heerlijke humor', recenseerde iemand van Chr Geref kerk.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Sinds 1999 maakt Ruurd Walinga christelijk cabaret en theater. Hij heeft twee kinder- en tienershows, een ouderenprogramma, een familievoorstelling en diverse voorstellingen waarmee hij complete kerkdiensten verzorgt en avondvullend optreedt voor kerkvrijwilligers of laagdrempelige samenkomsten, zoals tent- en openluchtdiensten. Programma's variëren van een half uur tot bijna twee uur. Binnen allerhande kerkverbanden treedt hij op en op scholen en tijdens vakantiebijbelweken. Rondom alle christelijke feestdagen zijn speciale programma's. Motto van zijn werk is om net als Jezus 'water in wijn' te veranderen. Na afloop van elke show krijgt elke gast een aandenken.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;