Leven met focus: Discipline van een discipel


Een christen is gered door genade, dankzij zijn geloof, lezen we in Efeze 2. Dit is een belangrijk fundament, maar niet het eindstation. Gegeven dat we behouden zijn, wat doen we hier nog op aarde? Wat is je doel in het leven? Ik heb vanaf mijn twintigste mogen ontdekken hoe levensveranderend het is om focus aan te brengen en heel duidelijk mijn doel in het leven in de praktijk te brengen.

Dit begint met het ontdekken van wat je doel is op aarde? Heeft God een speciaal plan met mij? Zo ja, moet ik daar eerst achter komen of mag ik een missie kiezen? Als we dit scherp hebben, kom het praktische deel: we brengen focus aan, wat betekent dat we vruchteloze zaken uit ons leven snijden en ons richten op de eeuwige dingen. Dit is niet "uit eigen kracht" leven of "je redding verdienen door werken", maar een concrete opdracht die Jezus geeft! Jezus vraagt discipline van Zijn discipelen. (Het is ook niet toevallig dat de woorden "discipline" en "discipel" zo veel op elkaar lijken).

Vanuit de bijbel, met aanvullingen vanuit de wetenschap, leren we hoe we daadwerkelijk in het dagelijks leven keuzes kunnen maken die leiden tot een echt doelgericht en vervullend leven, zoals God ons leven bedoeld heeft.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Mijn naam is Tom Baksteen: echtgenoot van Christa en vader van drie geweldige kinderen. Ik werk in het bedrijfsleven als consultant in de logistieke dienstverlening en voor de kerk als spreker, schrijver en trainer. Mijn grootste passie is om God en Zijn waarheid steeds dieper te gaan begrijpen, dat zelf uit te leven en dit vervolgens over te brengen op Zijn kerk.

Wanneer wij met een open hart naar God luisteren, bereid zijn om te veranderen en te focussen op de eeuwige zaken, zal Gods woord in goede grond landen. Dan zullen we God dieper kennen en zullen we rijkelijk vrucht dragen in het dagelijks leven.

Dit werk ik uit door de trainingen, preken, artikelen en cursussen voor tieners, jongeren en volwassenen die ik geeft voor een verscheidenheid aan kerken in heel Nederland.

Mijn onderwijs kenmerkt zich volgens velen door duidelijkheid, diepgang, vriendelijke scherpte en praktische toepasbaarheid. Goed onderwijs bevat ten minste deze drie elementen: Het communiceert waarheid, inspireert de luisteraars en helpt ze om dit toe te passen.

Ben je benieuwd naar hoe dat onderwijs eruit ziet? Kijk even op mijn website www.ingoedegrond.com voor voorbeeldpreken, artikelen en verder aanbod

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;