Apologetiek (geloofsverdediging)


Paulus zegt in 1 Petrus 3 dat we altijd klaar moeten staan om redenen te geven voor de hoop die in ons is. Wat als niet-gelovigen je vragen waarom je in God gelooft, kun je dan redenen geven die verder gaan dan jouw persoonlijk gevoel of mening?

Apologetiek is een mooi woord voor geloofsverdediging. In mijn persoonlijke zoektoecht naar waarheid - en of God daadwerkelijk bestaat - ben ik de wetenschap in gedoken om te ontdekken of er goede rationele bewijsstukken zijn voor Gods bestaan en voor dat Jezus uit de dood is opgewekt. Het blijkt dat er veel goede redenen zijn waardoor wij als christenen sterk staan, ook op wetenschappelijk vlak! Dit geeft een enorme geloofsboost, zeker voor hen die wat geloofstwijfel ervaren, of die regelmatig met vragen over het geloof geconfronteerd worden.

Dit onderwerp behandel ik zowel in preek- als cursusvorm. Na dit onderwijs ken je - op begrijpelijk niveau - goede argumenten voor het christelijk geloof en krijg je handvatten om dit te communiceren naar niet-gelovigen.

Voor meer informatie over Tom, kijk eens op https://www.ingoedegrond.com/

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Mijn naam is Tom Baksteen: echtgenoot van Christa en vader van drie geweldige kinderen. Ik werk in het bedrijfsleven als consultant in de logistieke dienstverlening en voor de kerk als spreker, schrijver en trainer. Mijn grootste passie is om God en Zijn waarheid steeds dieper te gaan begrijpen, dat zelf uit te leven en dit vervolgens over te brengen op Zijn kerk.

Wanneer wij met een open hart naar God luisteren, bereid zijn om te veranderen en te focussen op de eeuwige zaken, zal Gods woord in goede grond landen. Dan zullen we God dieper kennen en zullen we rijkelijk vrucht dragen in het dagelijks leven.

Dit werk ik uit door de trainingen, preken, artikelen en cursussen voor tieners, jongeren en volwassenen die ik geeft voor een verscheidenheid aan kerken in heel Nederland.

Mijn onderwijs kenmerkt zich volgens velen door duidelijkheid, diepgang, vriendelijke scherpte en praktische toepasbaarheid. Goed onderwijs bevat ten minste deze drie elementen: Het communiceert waarheid, inspireert de luisteraars en helpt ze om dit toe te passen.

Ben je benieuwd naar hoe dat onderwijs eruit ziet? Kijk even op mijn website www.ingoedegrond.com voor voorbeeldpreken, artikelen en verder aanbod

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;