Christelijke festivals


Op deze pagina maken we een overzicht van alle christelijke festivals die door de jaren heen georganiseerd zijn.

Flevo Festival (1978 tot 2012, 2022)

Het bekendste festival staat natuurlijk met stip op plaats één: het Flevo Festival. Dit festival werd vanaf 1978 tot en met 2012 jaarlijks georganiseerd. Omdat deze op zichzelf al een vermelding waard is, heeft dit festival op onze website een eigen pagina gekregen. Je kan daar alles lezen over dit festival. Eén leuk nieuwtje hier alvast. Het festival gaat in 2022 weer georganiseerd worden. 

Graceland Festival (2015 -)

Het Graceland Festival is één van de festivals die in het gat is gesprongen, dat ontstond toen het Flevo Festival stopte. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2015 en is daarna jaarlijks georganiseerd. Het festival begon heel klein, maar is inmiddels doorgegroeid. Door het COVID virus kon het festival in 2020 niet doorgaan. De organisatie verwacht dat het festival in 2021 wel door zal gaan. 

Christelijke conferenties

Naast christelijke festivals worden er ook in Nederland allerlei christelijke conferenties georganiseerd. Op deze festivals is ook vaak een mix van christelijke muziek, christelijk cabaret en christelijk kindertheater te zien. De hoofdmot van de programmering op deze conferenties ligt, vooral op de geloofsontwikkeling, minder op de culturele expressie. 

 

 

;